Linde Plin d.o.o
Linde Group Division/td>
Mahično bb
47000 Karlovac
Hrvatska
Phone: 00 385 (0)47 609 200
Fax: 00 385 (0)47 651 639
E-mail: tg.info@hr.linde-gas.com

Posude i rezervoari

Vanjski dio posuda i spremnika je ovalnoga ili cilindričnoga oblika, ponekad je isto takav i unutarnji konstrukcijski dio. Sve posude i spremnici imaju također puno priključaka za punjenje, pražnjenje itd.
Zavisno od namjene, mogući su zahtjevi kontrole svih spojeva rengenskim snimanjem.

Kod proizvodnje posuda i spremnika koristimo različite procese. Pri izradi vanjskih plašteva, za rezanje se koristi plinsko rezanje sa kisikom i acetilenom, plameno ili lasersko rezanje, zavisno od vrste materijala i zahtjevane pripreme materijala i  zavarenih spojeva. Spajanje materijala možemo postići i to MIG, MAG, TIG, zavarivanje sa plazmom, plamenim varenjem ili čak laserskim procesom zavisno od vrste materijala i uvjeta zavarivanja.

Kod proizvodnje posuda i spremnika nedopustive  su greške kod zavara i deformacije materijal-konstrukcije. Za  odstranjivanje grešaka u zavaru, može se upotrijebiti žljebljenje, kao jedno od rješanja. Za odstranjivanje deformacija, možemo upotrijebiti plameno ravnanje, plameni procesi. Ukoliko plameno ravnanje koristi iskusni djelatnik sa odgovoarajućom opremom , možemo imati velike uštede, a vrijeme uporabe proizvoda se produžuje.